هل يصلح زيت الزيتون للقلى؟

الموضوع في 'رجيم و تخسيس' بواسطة <(Ahmed)>, بتاريخ ‏9 يناير 2017.

  1. <(Ahmed)>

    <(Ahmed)> Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏28 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    890
    الإعجابات المتلقاة:
    111
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    الإقامة:
    القاهرة
    يوجد العديد من شيفات الطبخ يحذرون من القلى بزيت الزيتون و يقولون ان الاستخدام الصحى له هو اضافته على الطعام كما هو فقط
    فهل هذا الكلام صحيح؟
     
  2. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    زيت الزيتون صحي للطهي . لأن درجة حرارة احتراقه اعلى من درجة حرارة الطهي , و بالتالي يحتفظ بقيمته الغذائية العالية . اما الزيوت الاخرى فتحترق مع درجة حرارة الطهي..
     
  3. <(Ahmed)>

    <(Ahmed)> Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏28 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    890
    الإعجابات المتلقاة:
    111
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    الإقامة:
    القاهرة
    يعنى الكلام ده مش صح:
    http://www.almrsal.com/post/254573
    و ايه رأيك فى الكلام ده:
    http://www.aljazeera.net/news/healthmedicine/2015/5/6/هل-يمكن-القلي-والتحمير-بزيت-الزيتون-‬
    و ايه رأيك فى الكلام ده:
    https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=339553252760591&id=293300807385836
     
  4. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    اخي العزيز , الانترنت عليه كلام فتكات و جميلتي بدون أي دليل . و هناك كلام العلم .

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20678538

    هذه دراسة اختبرت ثبات زيت الزيتون تحت 24 ساعة حرارة متواصلة

    but mostly that olive oil is clearly resistant to frying conditions, independently to the commercial category chosen.

    فعليك الاختيار ما بين كلام فتكات او كلام الدراسات .. و هناك الكثير منها على القلي بزيت الزيتون و زيوت اخرى..
     
    Ahmad Hamdy ،amr safar و slim benz معجبون بهذا.
  5. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
  6. <(Ahmed)>

    <(Ahmed)> Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏28 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    890
    الإعجابات المتلقاة:
    111
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    الإقامة:
    القاهرة
    متزعلش منى بس ده المصدر اللى قدامنا هنا و مش بنعرف اللى بيتقال برة و انت بس اللى بتكون عارف المعلومة الصحيحة فأنا لما باجيبلك كلام انا مقصدش اوجهه لك انا اقصد أفهمك ايه اللى بتكلم فيه بس مش ان الكلام ده صحيح فأنا بحب اطمن منك على أساس أنى بعرضلك اللى بيدور فى دماغى بس
     
  7. <(Ahmed)>

    <(Ahmed)> Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏28 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    890
    الإعجابات المتلقاة:
    111
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    الإقامة:
    القاهرة
    انا اللى اقصده ان زاى ما انت عارف احنا بنستخدم يمكن ملعقة او نصف ملعقة صغيرة فى القلى و بسهولة ممكن يطلع دخان فابالنسبة للنظام ده هايكون فى مشكلة القلى بيه و لا عادى
     
  8. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    هذه هي درجات حرارة الطهي المختلفة

    Pan frying (sauté) on stove top heat: 120 °C (248 °F)

    Deep frying: 160 - 180 °C (320 °F - 356 °F)

    Oven baking: Average of 180 °C (356 °F)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point

    و هذه درجات حرارة الاحتراق (صعود الدخان الأسود لمختلف الزيوت)

    https://jonbarron.org/diet-and-nutrition/healthiest-cooking-oil-chart-smoke-points

    جرب استخدام ال virgin olive oil بدلا من ال extra virgin و جرب تقليل الحرارة تحت الطاسة..
     
  9. <(Ahmed)>

    <(Ahmed)> Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏28 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    890
    الإعجابات المتلقاة:
    111
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    الإقامة:
    القاهرة
    فهمت
    تمام
    شكراً حبيبى
     
ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

لو تحتاج برنامج غذائي و تدريبي لخفض نسبة دهونك تحت ال10% بدون تجويع أو حرمان، أضغط على البانر بأعلى للتواصل مع كابتن محمد قاعود

جاري تحميل الصفحة...
مواضيع مشابهة - هل يصلح زيت
  1. محمد علي
    الردود:
    3
    المشاهدات:
    914
  2. bader alshatti
    الردود:
    6
    المشاهدات:
    4,458
  3. Eyad
    الردود:
    2
    المشاهدات:
    15,267
  4. fitness
    الردود:
    9
    المشاهدات:
    1,405
  5. sheref mokhtar
    الردود:
    0
    المشاهدات:
    46
  6. ahmedahmee
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    150
  7. fallag
    الردود:
    2
    المشاهدات:
    190
  8. Abdullah alqabbani
    الردود:
    6
    المشاهدات:
    315
  9. Madawagada
    الردود:
    0
    المشاهدات:
    224
  10. dokshabeast
    الردود:
    5
    المشاهدات:
    517

مشاركة هذه الصفحة