توقيت وجبة ما بعد التمرين ، سعرات الاكل بعد الطهي

الموضوع في 'رجيم و تخسيس' بواسطة Mohamed Mohsen, بتاريخ ‏21 سبتمبر 2016.

  1. Mohamed Mohsen

    Mohamed Mohsen Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    132
    الإعجابات المتلقاة:
    47
    نقاط الجائزة:
    28
    الجنس:
    ذكر
    كنت قريت في مواقع كثيرة انه يستحسن تناول وجبة ما بعد التمرين في فترة ال45 دقيقة ما بعد التمرين للاسراع في عملية الاستشفاء ، دائما افعل ذلك و لكن احيانا تجهيز الطعام يستهلك وقت و تتأخر الوجبة فهل هذة المعلومة صحيحة؟

    بالنسبة للسعرات ، علبة المكرونة مدون عليها ان ال100 جرام تساوي 360 سعر و انا احسب السعرات علي هذا الاساس ، هل هذه السعرات و سعرات اي طعام عموما تتغير بعد الطهي؟
     
    أعجب بهذه المشاركة Mohamed hosafy
  2. Zaraki

    Zaraki Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    86
    الإعجابات المتلقاة:
    36
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    Programmer
    الإقامة:
    Tanta
    الصفحة الرئيسية:
    اولا : مش هتفرق سواء اكلت وجبة ما بعد التمرين بساعة او بساعتين او بربع ساعة , لان معدل تخليق البروتين هيكون واحد , المهم انك فى اخر اليوم تستهلك كمية كافية من البروتين لعضلاتك ثانيا : السعرات لا تتغير مدام محطتش على الاكل ( زيت او سمنة ) , لو مجرد سلق فاكيد هتبقى هيا نفس السعرات
    وانتظر رد الكابتن محمد هو اكيد هيفيدك اكتر منى
     
    محمد قاعود و Mohamed Mohsen معجبون بهذا.
  3. Mohamed Mohsen

    Mohamed Mohsen Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    132
    الإعجابات المتلقاة:
    47
    نقاط الجائزة:
    28
    الجنس:
    ذكر
    انا فعلا بحرص يوميا اني اخد نسبة بروتين كافية لا تقل عن 130 جم بروتين بس كنت حابب استفسر عن صحة المعلومة ديه ، بالنسبة للزيت فانا لو هضيف زيت للاكل او هقلي الاكل فانا بحسب الاول كمية الزيت و بسجل سعراته بس كنت محتاج اعرف سعرات الاكل نفسه بتتغير ولا لا لأن في جدول السعرات اللي عامله كابتن محمد فالموقع مكتوب مثلا ان 100 جرام رز البسمتي تساوي 120 سعر بينما علي العلبة بلاقي السعرات اعلي من كده بكتير
     
  4. Zaraki

    Zaraki Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    86
    الإعجابات المتلقاة:
    36
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    Programmer
    الإقامة:
    Tanta
    الصفحة الرئيسية:
    طيب كويس علشان هيا دى اهم حاجة انك فى نهاية اليوم تكون اكلت نسبة كويسة من البروتين لعضلاتك , يستحسن تبعد عن الزيت نهائى علشان الزيت مليان سعرات على الاخر
    سواء زيت زيتون او عباد الشمس او اى زيت فيه نفس السعرات عمتا , لكن اكتر زيت مفيد صحيا هو زيت الزيتون
     
    أعجب بهذه المشاركة محمد قاعود
  5. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    طالما في نهاية اليوم تتناول ما يحتاجه جسمك من بروتين و سعرات و مغذيات , فتوقيت وجبات ما قبل و ما بعد التمرين لن يؤثر كثيرا . و إذا تناولت وجبة جيدة بها بروتين و كارب قبل التمرين بساعتين , فيمكنك الأنتظار حتى 6 ساعات ما بعد التمرين بدون مشاكل . أما لو تتمرن على معدة فارغة فيفضل ان تتناول وجبة ما بعد التمرين خلال ساعة او أثنين.

    ال360 سعر حراري هي سعرات 100 جرام من المكرونة الناشفة (قبل الطهي) . اما المكرونة المسلوقة فهي تشرب مياة كثيرة و بالتالي ال100 جرام بهم 120 سعر حراري. أي ان محتوى السعر يفرق في وزن الطعام قبل ام بعد الطهي.
     
    جمعة شعبان ،Ghayth Ncib و Mohamed Mohsen معجبون بهذا.
  6. Zaraki

    Zaraki Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    86
    الإعجابات المتلقاة:
    36
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    Programmer
    الإقامة:
    Tanta
    الصفحة الرئيسية:
    كل جرام زيت = 1 جرام دهون = 9 سعر حرارى من الدهون
     
  7. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    لا مشكلة في ملعقة زيت يوميا . و القلي بزيت الزيتون صحي فعلا و لكن في حدود المعقول..
     
    أعجب بهذه المشاركة Mohamed Mohsen
  8. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    لكي اكون دقيق معك , فأن 1 جرام زيت به 8.84 سعر حراري لأنه به نسبة قليلة جدا من المياة. (المصدر)
     
  9. Zaraki

    Zaraki Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    86
    الإعجابات المتلقاة:
    36
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    Programmer
    الإقامة:
    Tanta
    الصفحة الرئيسية:
    مظبوط ياكابتن انا قبل كدة اشتريت علبة زيت زيتون اجنبية وكان مدون عليها حاجة زى دى , بس احنا بنقول 9 علشان مفيش فرق تقريبيا بين الـ9 والـ8.84
     
    أعجب بهذه المشاركة محمد قاعود
  10. Mohamed Mohsen

    Mohamed Mohsen Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    132
    الإعجابات المتلقاة:
    47
    نقاط الجائزة:
    28
    الجنس:
    ذكر
    انا بحرص اني مكترش منه فعلا عشان بيضيع من رصيد السعرات عالفاضي و بضيف منه كمية معقولة للجبنة القريش لتغيير طعمها لأن طعمها بدون اي اضافات لا يطاق :D
     
  11. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    أه اكيد لا مشكلة منه و لكني اراه أهدار للسعرات. هناك سبراي مانع للألتصاق يسمى Cresco بطعم زيت الزيتون و سعراته منخفضة و يمكنك استخدامه للقلي. و لكن لم اجربه على الجبنة القريش صراحة
     
    أعجب بهذه المشاركة Mohamed Mohsen
  12. Mohamed Mohsen

    Mohamed Mohsen Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    132
    الإعجابات المتلقاة:
    47
    نقاط الجائزة:
    28
    الجنس:
    ذكر
    بس انا مستغرب يا كابتن محمد و مش عارف افهم ايه اللي بيخلي السعرات قبل الطبخ غير بعده ، يعني ايه السبب في انخفاض السعرات كده بعد الطبخ؟ يعني هل سلق الارز و المكرونة بيخليه يفقد من القيم الغذائية اللي فيه فالبتالي تقل السعرات و لا ايه السبب؟ و ليه بيكتبوا سعرات المكرونة الناشفة علي العلبة طالما هي هتتاكل مطبوخة؟
     
  13. سامح عقل

    سامح عقل Moderator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    251
    الإعجابات المتلقاة:
    280
    نقاط الجائزة:
    63
    الجنس:
    ذكر
    الإقامة:
    الأسكندرية
    ببساطة .. ال100 جرام مكرونة ناشفة فيها 360 سعر حراري وحين تقوم بالطهي تشرب الكثير من الماء فيتحول الـ100 جرام ل 300 جرام .. لذا فيجب تقسيم عدد السعرات الأول علي هذه الكمية .. فيصبح ال100 جرام مكرونة بعد الطهي بهم 125 سعر حراري .. هذه الأرقام تقريبية للتوضيح :D
     
    محمد قاعود و Mohamed Mohsen معجبون بهذا.
  14. Mohamed Mohsen

    Mohamed Mohsen Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    132
    الإعجابات المتلقاة:
    47
    نقاط الجائزة:
    28
    الجنس:
    ذكر
    اه فهمت ، يعني المكرونة بيزيد حجمها بعد الطبخ بسبب شرب الميه فالمفروض يتم تقسيم سعراتها و هي ناشفة علي الكمية اللي هتطلعلي بعد طبخها
     
  15. سامح عقل

    سامح عقل Moderator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    251
    الإعجابات المتلقاة:
    280
    نقاط الجائزة:
    63
    الجنس:
    ذكر
    الإقامة:
    الأسكندرية
    اه بالضبط اخي العزيز .. ولا يتم احتساب سعرات اكثر لزيادة الحجم لان زيادة الحجم تكون من الماء والماء ليس لها سعرات .. تحياتي
     
    أعجب بهذه المشاركة Mohamed Mohsen
  16. Mohamed Mohsen

    Mohamed Mohsen Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏21 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    132
    الإعجابات المتلقاة:
    47
    نقاط الجائزة:
    28
    الجنس:
    ذكر
    شكرا علي التوضيح يا كابتن سامح
    اهو كده الواحد يعرف يوزن و ياكل مكرونة و رز اخيرا بدل العينات اللي كنت باكلها :D
     
  17. روش

    روش New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏23 يونيو 2018
    المشاركات:
    7
    الإعجابات المتلقاة:
    1
    نقاط الجائزة:
    1
    السلام عليكم
    كابتن ريي يسعد قلبك ابغى مساعده
    احتياجي من البروتين 117
    وانا ما اقدر اكل بيوم واحد اللحوم وممنوعه من اهلي من البروتين المكمل
    كيف اقدر اكمل غير صدر الدجاج و البيض
    الاجبان كم ممكن جرام اكل عشان اوصل لاحتياجي
    والبقوليات كم ممكن غرام يعطيني من 20 ل 30 بروتين ؟ واعتذر عن المضايقه
     
  18. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    ادخل طعامك على الحاسبة هنا

    https://www.egyfitness.com/calc/

    ستعرف كمية البروتين التي حققتها ..
     
ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

لو تحتاج برنامج غذائي و تدريبي لخفض نسبة دهونك تحت ال10% بدون تجويع أو حرمان، أضغط على البانر بأعلى للتواصل مع كابتن محمد قاعود

جاري تحميل الصفحة...
مواضيع مشابهة - توقيت وجبة ما
  1. Mohsen ali shamsan
    الردود:
    2
    المشاهدات:
    1,257
  2. Hossam HassaN
    الردود:
    18
    المشاهدات:
    2,162
  3. Abooood
    الردود:
    6
    المشاهدات:
    1,361
  4. محمد خليل
    الردود:
    2
    المشاهدات:
    3,934
  5. Ahmad Hamed
    الردود:
    3
    المشاهدات:
    1,096
  6. Tayyem
    الردود:
    4
    المشاهدات:
    1,395
  7. محمد المطري
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    662
  8. AHMEDBELAL
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    1,635
  9. لينا حسين
    الردود:
    4
    المشاهدات:
    16,227
  10. 04marwann07
    الردود:
    3
    المشاهدات:
    1,358

مشاركة هذه الصفحة