بيتزا عالية البروتين وقليلة السعرات

الموضوع في 'وصفات الطعام الصحي' بواسطة bibo adel, بتاريخ ‏5 يونيو 2019.

  1. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    اولا المقادير
    200g حليب كامل الدسم
    400g وش الفخدة مفروم
    100g دقيق ابيض
    100g جبنة موتزريلا
    100g بصل
    50g شوفان مطحون
    30g زيتون
    30g فلفل
    50g صلصة

    Screenshot_1.jpg

    ثانيا التوابل
    ملح/بهار لحمة/كزبرة ناشفة /بابريكا /فلفل اسود /كركم /ملح صيني /توم وبصل بودر

    طريقة الطهي

    1 يتم تشويح البصل والزيتون والفلفل كما ف الصورة لاعطائه الرائحة والطعم

    Screenshot_2.jpg

    2 ف نفس الحلة يتم تعصيج اللحمة المفرومة

    Screenshot_3.jpg

    واول ميتم لونها يتغير يتم وضع التوابل كلها معادا الملح الصيني

    Screenshot_4.jpg

    3 يتم ضرب مقادير البيتزا بالخلاط ( الحليب/ الدقيق/ الشوفان / الملح الصيني/ ربع مقدار الموتزريلا)

    Screenshot_5.jpg

    4 ف صينية صغيرة يتم دهانها باي زيت موجود لعدم لصق العجينه بها انا بدهنها بزيت زيتون ووضعها بالفرن عالية لمده 5:10 دقائق الي ان تكون متماسكة

    Screenshot_6.jpg

    ملحوظة لا تتركها لحد الاحمرار فقط تكون متماسكة ولاختبارها ضع اصبعك وجسها كما بالصورة

    Screenshot_7.jpg

    5 يتم وضع الصلصه ع النار مع قليل م الماء الي ان يكون كريمة ومتماسك

    Screenshot_8.jpg

    6 بعد متماسك العجين بالفرن وعمل الصلصة يتم خروج الصينية لوضع المقادير

    7 نبتدي بوضع الصلصة كدهان لوش العجين
    ثم نضع اللحمة المفرومة بالتساوي ثم البصل والزيتون المشوح ثم الموتزريلا اخيرا ثم نضعه بالفرن لمدة 10 دقائق ع نار عاليه
    Screenshot_18.jpg

    8 لو عاوزه يكون محمر وبه وش ضعه بعد ذلك بالشوايه من 2:5 دقائق

    بعد الانتهاء يتم تقسيم وتقطيع الصينيه ل 3 وجبات بالتساوي ويقدم بالهناء والشفاء
    Screenshot_14.jpg


    ملحوظه لو عندك صينية اصغر م اللي بالصورة يكون افضل كل ميكون الصينية اصغر كل ميكون سمك البيتزا اكبر ومتماسك اكتر بس للاسف انا معنديش صينية حجم صغير :(:D:p

    ودي سعرات البيتزا

    https://www.egyfitness.com/calculatored_page/?id=919

    ودي سعرات الوجبة الواحدة بعد التقسيم

    https://www.egyfitness.com/calculatored_page/?id=920
     
    آخر تعديل: ‏5 يونيو 2019
    AyaaaMH ،يارا. ،adam و 3آخرون معجبون بهذا.
  2. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    ما شاء الله وصفة مفصلة
     
    AyaaaMH و bibo adel معجبون بهذا.
  3. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    بنتعلم منك يا كابتن ;);)
     
  4. Ahmad Hamed

    Ahmad Hamed Legendary Member طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏26 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    2,325
    الإعجابات المتلقاة:
    1,499
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    ممتاز يابيبو تسلم ايدك
     
    أعجب بهذه المشاركة AyaaaMH
  5. M.M.M

    M.M.M Well-Known Member

    إنضم إلينا في:
    ‏5 يوليو 2018
    المشاركات:
    1,086
    الإعجابات المتلقاة:
    376
    نقاط الجائزة:
    83
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    طالب
    الإقامة:
    العراق
    تقصد بالملي لتر لو حقا بالجرام يعني بالميزان اوزنه؟:confused:
    مافهمتها مامعنى وش لحمة؟o_O
     
  6. عبدالله

    عبدالله Member

    إنضم إلينا في:
    ‏9 سبتمبر 2017
    المشاركات:
    162
    الإعجابات المتلقاة:
    18
    نقاط الجائزة:
    18
    جميلة ومشهية
     
    أعجب بهذه المشاركة bibo adel
  7. adam

    adam Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏2 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    477
    الإعجابات المتلقاة:
    211
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    شكرا للوصفه وتعبك فى الشرح والتوضيح

    بس تفتكر انا لما اكل بيتزا بالشكل :eek: دا وافتكر بيتزا باباجونز او بيتزا هات احساسى هيكون عامل ازاااى :)
     
    أعجب بهذه المشاركة bibo adel
  8. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    متقلقش اللتر بيساوي الكيلو لو عندك كوب 200 ml وجيت وزنتها هتلاقيها 200gr

    اما وش اللحمة انا مقولتش كده انا قولت وش الفخدة البقري
     
  9. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    جربها وانت هتعرف ياادم انها احسن م الطعم بره بس زي مقولتلك السر بيكون ف الملح الصيني

    اللي هو طعمه يشبه توابل الاندومي لكنه ملح بجيبه م العطار
     
  10. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    طبعا انا بعتزر جدا ليكم لان الرابط جيت افتح لاقيته اتغير والمكونات متغيرة مش عارف ليه

    عشان كده متعتمدش ع الرابط واعتمد ع المقادير اللي قولتها

    وبعد متعمل البيتزا اقسمها ع 3 قطع اهم شئ حط المقادير بالحاسبة عشان تعرف سعراتها
     
ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

لو تحتاج برنامج غذائي و تدريبي لخفض نسبة دهونك تحت ال10% بدون تجويع أو حرمان، أضغط على البانر بأعلى للتواصل مع كابتن محمد قاعود

جاري تحميل الصفحة...
مواضيع مشابهة - بيتزا عالية البروتين
  1. beeebee72
    الردود:
    3
    المشاهدات:
    1,229
  2. adam
    الردود:
    11
    المشاهدات:
    1,795
  3. Bahaa Abbas
    الردود:
    2
    المشاهدات:
    2,740
  4. yousef mohamed
    الردود:
    6
    المشاهدات:
    4,087
  5. OlAhmed
    الردود:
    2
    المشاهدات:
    972
  6. Mmy
    الردود:
    3
    المشاهدات:
    817
  7. IbrahimH
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    741
  8. Alhoot2020
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    852
  9. AyaaaMH
    الردود:
    11
    المشاهدات:
    1,364
  10. bibo adel
    الردود:
    7
    المشاهدات:
    2,014

مشاركة هذه الصفحة