مكرونة بالبشاميل عالية البروتين

الموضوع في 'وصفات الطعام الصحي' بواسطة bibo adel, بتاريخ ‏4 يونيو 2019.

  1. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    IMG_20190604_011355.png IMG_20190604_011325.png اولا المقادير
    مكرونة سباجتي 150g
    25g شوفان مطحون
    25g دقيق يعني معلقة كببرة
    300g حليب كامل الدسم
    400g وش الفخدة مفروم
    معلقة ك صلصة البارببكيو
    فلفلة رومي و 3 فلفل حراق مقطعين

    التوابل

    ملح وملح صيني وفلفل اسود وبابريكا وبهار لحمة وتوم وبصل بودر

    الطريقة

    اولا نضرب بالخلاط المكونات السابقه وهي
    شوفان ودقيق وحليب وملح الصيني

    ثانيا تعصيج اللحمة
    1 ف حلة تيفال او جرانيت نعصج اللحمة واول مينزل منها ماء نحط الفلفل وباقي التوابل ونسيبه لحد مستوى مع التقليب

    2 نشيل اللحمة ونفس الحله منشيلهاش نسلق فيها المكرونة نص سليق

    3 بعد السلق ناخد منها مغرفتين ماء للبشاميل ونصفي الباقي مش عاوزينه

    4 الماء السلق نضعه ف الحله مره اخرى مع خليط البشاميل المضروب ونفضل نقلب لحد ميتخن ويتجانس

    5 ف صينيه صغيرة نضع معلقتين بشاميل كدهان وبعد كده نضع المكرونه بالكامل واخيرا اللحمه فوقها بالتساوي ونضع البشاميل فوقهم

    ثم نضع الصلصة ع الوش ف الاخر للتحمير ونضع الصينيه ف ف شوايه الفرن


    IMG_20190604_011355.png


    6 بعد ميتحمر بالشكل ده نسيبه يبرد ونقسم الوجبه نصفين ليومين

    ودي سعرات الوجبه الواحدة تاكلوها بالهنا والشفاء :):)

    IMG_20190604_011325.png
     
    آخر تعديل: ‏5 يونيو 2019
    adam, محمد قاعود, M.M.M و 1 شخص آخر معجبون بهذا.
  2. M.M.M

    M.M.M Well-Known Member

    إنضم إلينا في:
    ‏5 يوليو 2018
    المشاركات:
    1,086
    الإعجابات المتلقاة:
    376
    نقاط الجائزة:
    83
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    طالب
    الإقامة:
    العراق
    عاشت ايدك
     
    أعجب بهذه المشاركة bibo adel
  3. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    ربنا يخليك

    المرة الجايه لما اعملها هبقي انزل كل خطوة بالصورة بتاعتها عشان تبقى أوضح وأفضل للمشاركين
     
    أعجب بهذه المشاركة M.M.M
  4. محمد قاعود

    محمد قاعود Administrator طاقم الإدارة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 سبتمبر 2016
    المشاركات:
    9,852
    الإعجابات المتلقاة:
    8,214
    نقاط الجائزة:
    113
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    مدرب و أخصائي تغذية
    الإقامة:
    ملبورن , أستراليا
    الصفحة الرئيسية:
    شكراً على الوصفة
     
    أعجب بهذه المشاركة bibo adel
  5. adam

    adam Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏2 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    477
    الإعجابات المتلقاة:
    211
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    شكرا على الوصفه اولااا

    بس ايه علاقة دا بالشاااميل دا عجين تقريبا:rolleyes: بشاميل يعنى زبده وكريمه

    سامحنى بس اكيد الطعم هيكون مقرف جدااا وعامل زى العجين

    اكتر حاجه بضايقنى فى اكل الدايت اننا نلتف حولين الاكل اللى بنحبه وتعمله بشكل مقرف وتقنع نفسك ان هو حلو :D

    عايز تاكل بشاميل كله فى الريفيد والبريك بتاعك
     
    أعجب بهذه المشاركة bibo adel
  6. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    انا بقالي شهر ونص باكله ياكوتش وطعمه جميل جدا
    وكمان اي بشاميل لازم تحط عليه يااما دقيق ياما نشأ عشان القوام بتاعه

    وانا حاطط شوفان مع دقيق وضاربهم مع الحليب والملح الصيني ده بيتحط ف الاندومي لو تسمع عنه بيدي طعم تحفه وبسيبهم ع النار وبحط ع الوش صلصه الباربيكيو عشان التحمير

    اما عن المكرونه انا بستعمل الاسباجتي لسبب اولا بتفرش معايا افضل م الاقلام وبتزيد اكتر عن الأقلام لو تلاحظ الصورة هتلاقيني باكل طبق كبير جدا وبشبع ومش هتصدق ان دي 75g مكرونه فهمتني

    عموما جربها واعملها بالمكونات اللي كتبتها ودوقها وبعدين احكم ;);)
     
  7. adam

    adam Active Member

    إنضم إلينا في:
    ‏2 ديسمبر 2016
    المشاركات:
    477
    الإعجابات المتلقاة:
    211
    نقاط الجائزة:
    43
    الجنس:
    ذكر
    اول ما بدات دايت كنت بجرب الاكل دا وبصراااحه مقرف جدااا ومن ضمن الاسباب اللى متخلكش تكمل اصلا فى الدايت

    ايه علاقة دا بالمكرونه البشاميل الاصليه اللى فيها زبده وكريمه مع دقيق ولبن علشان تاخد طعم لذيذ

    انا فاهم انك اثناء الدايت بتحاول تقنع نفسك ان الاكل المقرف حلو :D علشان تكمل بس بعد فتره بتزهق

    كل وصفتك دى وبعدين كل مكرونه بشاميل معمول صح وانت هتحس الفرق
     
  8. bibo adel

    bibo adel New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏3 يونيو 2019
    المشاركات:
    29
    الإعجابات المتلقاة:
    15
    نقاط الجائزة:
    3
    الوظيفة:
    تصميم
    الإقامة:
    الجيزة
    ومين قالك بس ياكوتش ان انا بعمل دايت انا عامل نظام غذائي متكامل م البروتين الحيواني والنباتي بجانب الدهون المشبعه وغيرها وكمان عامل اكتر م نظام اسبوع لحمة واسبوع فراخ وتونة عشان مزهقش

    وساعات أضيف بسطرمة مش كل شويه بيض مسلوق وساعات فته نابت وابدلها بشربه عدس وكده انا مش ماشي ع نظام معين ده الرابط اتفضل

    ده اللحمة

    https://www.egyfitness.com/calculatored_page/?id=847

    وده اسبوع الفراخ والتونة


    https://www.egyfitness.com/calculatored_page/?id=848

    يارب نظامي الغذائي يعجبك

    بالمناسبه انا احتياجي 2800 لاني بلعب 5 مرات أسبوعيا ووزني كان 105 دلوقت 100k ف شهر

    امتى تتقرف زي مبتقول لما متحطش ع الاكل ملح او توابل لكن انا مختلف بعمل نفس الاكل لكن بمقادير قليله

    اما عن موضوع الزبدة والكريمه وغيرها انا عمري مكان اكلي بزبده دايما بزيت درة او عباد وحاليا زيت زيتون عمري مستعمل السمن او الزبدة نهائي

    سواء كنت مليان او بعد مخسيت
     
ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

ابدأ برنامجك للتخسيس و المتابعة مع كابتن محمد قاعود

لو تحتاج برنامج غذائي و تدريبي لخفض نسبة دهونك تحت ال10% بدون تجويع أو حرمان، أضغط على البانر بأعلى للتواصل مع كابتن محمد قاعود

جاري تحميل الصفحة...
مواضيع مشابهة - مكرونة بالبشاميل عالية
  1. mahmoud naser
    الردود:
    3
    المشاهدات:
    2,163
  2. محمد انور نجم
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    6,811
  3. Mohammed Ragab
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    2,562
  4. 2020Kimo
    الردود:
    14
    المشاهدات:
    58,276
  5. bader alshatti
    الردود:
    1
    المشاهدات:
    1,792
  6. Sohilgandoz
    الردود:
    8
    المشاهدات:
    853
  7. عبدالعزيز
    الردود:
    22
    المشاهدات:
    4,659
  8. Ahmad Hamed
    الردود:
    9
    المشاهدات:
    5,563

مشاركة هذه الصفحة